- İlk olarak çayın doğru demlendiğinden emin olun. Her çayın farklı bir demlenme süresi vardır. Eğer doğru bir şekilde demlenmez ise çayın keyfine sonuna kadar varamazsınız.
- Her çay 100 derecede demlenmez. Çayı, doğru sıcaklıkta demlediğinizden emin olmalısınız. Yeşil çayı daha ılık bir suda demlemek gerekir.
- Dahası, çayı, ısısı oda sıcaklığında olmayan bir bardağa koyarak demlenmesi gereken sıcaklıkta değişiklik göstermesine sebep olmamalısınız.
- Çayın tadı şeker, limon, süt, tatlandırıcı gibi yan ürünlerle bozulmamalı. Sadece saf çayın tadına varın ve keyfini çıkarın!
- Çayın, odanıza gelmeden önceki serüvenine kulak verin. Tamamen doğal yollarla, ince işçilik ile bardağınızı dolduran bu çay epey uzun bir yoldan geliyor.
- Çayın her şeye iyi geldiğine inanmalısınız; çünkü inanırsanız gerçekleştiğini de gözlemleme şansınız olacaktır.
- Ronnefeldt’ten ideal çayı demlemek için tüyolar:
- Demliğinizi sıcak su ile önceden ısıtın. Sonra suyu dökün. Kokusuz süzgeç ya da filtre kullanın.
- Çayınızı porsiyonlayın (Her fincan için yaprak çaylar: 1 tepeleme tatlı kaşığı; kırık çaylar: 1 tatlı kaşığı seviyesi).
- Yeni kaynayan suyu çay yapraklarının üzerine dökün. (Dikkat: yeşil çayı demlerken su kaynadıktan sonra 80 dereceye düşmesini bekleyin, aksi takdirde yapraklar yanar.)
- Çay yapraklarına sıcak su temas ettiğinde aroma demliğe yayılmaya başlar. Çay yapraklarının rahat açılıp tadını en etkili şekilde suya bırakması için yeterli alana ihtiyaç vardır.
- Bir süre sonra çay yapraklarındaki aktif bileşenleri ortaya çıkar ve aromasını suya bırakır.
- Çayın demlenmesindeki en önemli etken demlenme süresidir. Arzulanan demlenme süresinden sonra süzgeci çıkarıp kabına koyun.
- Ronnefeldt’ten ideal çayı demlemek için tüyolar:
Şimdi çayınız hazır!!!
Demleme Süreleri:
Yeşil çaylar: 2-3 dk.
Siyah çaylar: 3-5 dk.
Bitki çayları: 6-8 dk.
Meyve çayları: 8-10 dk.